Reportagefotograf

Reportagefotografi ligger mig varmt om hjärtat, och jag har gjort fotoreportage i länder som Bosnien, Polen, Uganda, Estland m fl. Jag fotograferar dessutom stort som smått – från reportage om alla-kan-sjunga-kör till reportage om HBT-personer i Uganda, ett av världens farligaste länder för homosexuella.

För mig som nyfiken person så är ämnesbredden det bästa med att arbeta som reportagefotograf. Det är lite av ett privilegium att ständigt få uppleva och lära nya saker under fotouppdrag. Ofta sådant som jag aldrig skulle ha kommit i kontakt med annars.

Som reportagefotograf så handlar mitt yrke om att se skeenden, hitta nya vinklar och fånga det oväntade, även i mer vardagliga situationer. Och man får aldrig bli bekväm. Reportagefotografi förutsätter passion för fotografiet som kommunikationsform. Dessutom nyfikenhet inför den berättelse som ska dokumenteras.

Som fotograf är jag flexibel och lätt att ha och göra med. Jag är även självständig, självgående och håller avtal. Vidare är jag van att arbeta tillsammans med skribent eller journalist.

Så hör gärna av dig om du söker en reportagefotograf för uppdrag i Stockholm eller andra delar av landet, stort som smått. Eller varför inte utomlands?

Nedan följer några av mina blogginlägg som rör reportagefotografering på ett eller annat sätt.

Kontakta mig gärna!
David Lagerlöf
070 742 25 27
david@fotograflagerlof.se
WhatsApp

Fotoblogg

Fotot på Tess Asplumd blev Årets bild 2017.

Fotografiska i Stockholm

Just nu hänger mitt foto, tillika Årets bild 2017, på Fotografiska i Stockholm som del av utställningen NEWS FLASH – ett sekel av nyheter.

Foto bland rör och betong

Tidvis har jag fotat för delar av byggbranschen, både i Stockholm och andra delar av landet. Se exempel på foton!

Trailer hos Berglunds tivoli

Foto bland tivolifolk

Under en förmiddag följde jag Tommy Lundberg, 28 år och nybliven tivoliägare. “Jag planerar att åka runt tills jag blir gammal”, berättar han.

En oväntad syn under fotoprojekt på Folkoperan.

Foton från Folkoperan i Stockholm

Sommarens fotoprojekt genomfördes på Folkoperan i Stockholm. Där följde jag repetitionerna inför uppsättningen av Turandot av Giacomo Puccini.

Reportagefoto om folkmordet i Srebrenica

Fotoreportage i senaste Expo

I våras reste jag från Stockholm till Bosnien-Hercegovina för ett fotoreportage om folkmordet i Srebrenica. Här finns foton från reportaget.