FÖRETAGSFOTOGRAFERING

Jag är en Stockholmsbaserad fotograf med bakgrund inom journalistik och kommunikation. Som företagsfotograf gör jag kontinuerligt fotojobb åt privata bolag, myndigheter och organisationer.

Flertalet fotojobb sker i Stockholmsområdet, ibland i min studio men mestadels på plats hos respektive företag eller organisation. Andra sker ute i landet hos företag med filialer i andra delar av Sverige. Personligen har jag inget emot att resa över flera dagar. Jag är till naturen en mobil person som är nyfikenhet på nya miljöer och människor.

En av mina kvalitetér som fotograf är att få personer att slappna av framför kameran. Det gäller såväl mindre grupper som ska fotograferas till större på flera hundra som ska få individuella bilder. Jag är även van att fotografera personer i ledande ställning så som VD, delägare och styrelseledamöter.

Företagsfotografi i studio i Stockholm
”Jag har anlitat David Lagerlöf som fotograf på både tidigare arbetsplats såväl som nuvarande. Utöver att han levererar högkvalitativa bilder är han lyhörd, pålitlig och lätt att samarbeta med.”
Rebecca Naess, bitr. marknadschef på Medborgarskolan

Kontakt
David Lagerlöf
david@fotograflagerlof.se
070 742 25 27
Länk till WhatsApp

FOTO SOM BERÄTTAR

Text i all ära, men ett bra bildmaterial är det som krävs i dagens snabba contentflöde. En bild kräver bråkdelen av en sekund för att uppfattas av hjärnan. Samtidigt är konkurrensen om uppmärksamheten större än någonsin. För att slå igenom bruset krävs därför kvalité och ett genomtänkt bildmaterial.

Jag har stor erfarenhet av att fotografera brandingbilder för webbsida, tryck, sociala medier etc. Inför sådana företagsfotograferingar så deltar jag gärna med input kring bildmanér, syfte och vad bilderna ska signalera i förhållande till en varumärkesplattform.

EXEMPEL PÅ SAMARBETEN

Advokatbolaget Opus
Brottsförebyggande rådet
Indecap
Karolinska institutet
Kronans apotek
Medborgarskolan

Medlingscentrum
Nyhetsbyrån Siren
Påhlmans handelsinstitut
Research Institutes of Sweden (RISE)
Roche

Fotografier och skydd av personuppgifter

Fotografier på personer är i enlighet med GDPR att betrakta som personuppgifter. Det gör att fotografierna måste hanteras med respekt för den avbildades rättigheter. De foton jag tar omgärdas därför av flera lager skydd. Det gäller delvis fysiska skydd som förhindrar obehörig åtkomst till bildmaterialet, men även kryptering av datorer och hårddiskar. I övrigt så har jag färdiga GDPR-avtal som kan användas vid företagsfotograferingar.

Företagsuppgifter
David Lagerlöf Photography and Communications AB
Mailbox 312
111 73 Stockholm
Orgnr: 559215-9114
Momsnr: SE559215911401