Fotostudio i Stockholm

Jag är en Stockholmsbaserad fotograf med bakgrund inom journalistik och kommunikation. Som företagsfotograf gör jag kontinuerligt fotojobb åt privata bolag, myndigheter och organisationer. Företagsfotografering ska vara en enkel och smidig process som inte stjäl onödig tid.

Flertalet fotojobb sker i Stockholmsområdet, dels i min studio men oftast på plats hos respektive företag eller organisation. Andra sker ute i landet och jag har jag inget emot att resa över flera dagar. Jag är till naturen en mobil person som är nyfiken på nya miljöer och människor.

En av mina kvalitetér som fotograf är att få personer att slappna av framför kameran. Det gäller såväl mindre grupper som ska fotograferas, till större som alla ska få individuella bilder. Jag är även van att fotografera personer i ledande ställning så som VD, delägare och styrelseledamöter.

Kontakta mig gärna!
David Lagerlöf
070 742 25 27
david@fotograflagerlof.se
WhatsApp
Fotostudio i Stockholm för porträtt, företagsfoto, cv-bilder etc.

Fotostudio at Nine

Adress: Verkstadsgatan 24
i Hornstull, Stockholm.
Karta

Den totala ytan är 80 kvm med ca 3 meters takhöjd. Studiodelen har ett skjutavstånd på 14 meter och inkluderar en vitmålad rundfond. Både loungedelen och studiodelen fungerar även bra för dagsljusfotografering. Även ett mindre kök finns utrustad med kaffekokare etc.

Porträttfotografering

I studion fotograferar jag bland annat på uppdrag av olika magasin. Det brukar bli en salig blandning av porträttfoton och mer fantasifulla bilder i rörelse.

Andra som söker sig till studion arbetar inom kultursektorn eller som föreläsare. Men studion är öppen för alla möjliga uppdrag och branscher. Så hör gärna av dig!

Företagsfotografering i studio

Fotostudion är perfekt för fofografering av medarbetare och företagsledning. Jag har flera företagssamarbeten där jag kontinuerligt fotar porträttbilder enligt företagets grafiska profil.

Jag genomför även företagsfotograferingar på plats i de egna företagslokalerna, och har inget emot att resa. Läs gärna mer om företagsfotografering.

Plats för makeupartist i fotostudio i Hornstull i Stockholm.

Anlita studiofotograf

Hör gärna av dig för frågor om studiofotografering, eller fotografering i de egna lokalerna i Stockholm eller annan ort. Oavsett vilket så bidrar jag gärna med fotografier till din verksamhets kommunikation. Det kan gälla brandingbilder, pressfoton, foton för PR- och marknadsföring etc.

Tveka inte att höra av dig!

Telnr: 070 742 25 27
E-post: david@fotograflagerlof.se

Vanliga frågor inför studiofotografering

Här kommer några svar på frågor som jag fått inför fotografering i studio.

Fotografering i studio har flera fördelar. Fotostudion är en plats som är konstruerad för att maximalt kunna kontrollera ljuset från fotoblixtar eller videobelysning. Det blir enklare att efterlikna redan tagna bilder och replikera ett specifikt bildmanér. Man är skyddad från väder och vind samt dagsljus som kan förändras från timme till timme.

I fotostudion så slipper man exempelvis kontorslampor som skapar oönskade färger i fotografiet. Eller problem med att utrymmet är för litet, och att lunchens odiskade tallrikar syns i bakgrunden. Resultatet från en studiofotografering kan bli riktigt snygga och ”krispiga” foton.

Foton tagna i studio kan upplevas som ”kliniska”, för perfekta och en smula artificiella. Det går förstås att skapa en känsla av en naturlig miljö i fotostudion, exempelvis med möbler och bakgrunder som bidrar till en känsla av rumslighet.

Men det kräver i regel en del arbete. Då är det ofta enklare att ta med blixtar till en befintlig miljö, även om man får brottas med oönskade lampor och liknande.

De mest spännande bilderna är enligt min mening inte tagna i fotostudio. Men som sagt, fotostudio har sina fördelar, särskilt i ett land där mörker råder en stor del av året.

Smink kan göra mycket under en studiofotografering. Särskilt under vinterhalvåret då de flesta av oss är bleka i brist på sol. Men, det finns gränser. Gör din makeup utan att överdriva. Det finns exempel då jag har fått tona ner en alltför radikal sminkning i efterbearbetningen av fotona. Blixtljuset kan vara väldigt avslöjande, och om man tar i för mycket med sminket kan det få motsatt effekt.

Det bästa kan vara att anlita en makeup-artist. De vet hur man sminkar inför studiofotografering, både när det gäller kvinnor och män.

Särskilt för män så kan det finnas ett motstånd mot att låta sig sminkas. Men tänk då på att varenda man som syns i en TV-studio är rejält sminkade.

Sminket är en naturlig del av studiofotograferingen, och än mer om det gäller rörlig video eftersom möjligheterna att redigera är högst begränsade.

En mörk kostym eller dräkt känns ”corporate” på ett naturligt sätt. Samtidigt så finns risken att betraktaren upplever den mörka kostymen eller dräkten som ett stort mörkt ”block”. Det blir svårt att urskilja konturer och gränsen mellan kropp och armar etc. En ljusare färg kan då vara att föredra.

På mörka kläder så syns även partiklar så som, damm, mjäll, hundhår etc. Sådana partiklar syns extra bra i blixtljusets sken. Så se gärna till att kläderna är rollade och rena. I fotostudion så finns annars rollers att tillgå, och i värsta fall så trollar jag bort oönskade partiklar i Photoshop.

Se gärna över klädesplaggen så att de inte är allt för skrynkliga. Mycket går självklart att ta bort i efterredigeringen, men helst så ska redigeringstiden inte ägnas åt sådant som lätt kan fixas innan fotograferingen.

Har du glasögon?Rengör glasen strax innan du ska fotograferas. Särskilt fett på glasögon kan ta tid att redigera bort.

Ingen förväntar sig att du komma till studion och prestera framför kameran. Det är få som har den förmågan. De flesta är rejält obekväma i den situationen.

Diskutera gärna med fotografen innan fotograferingen om bildmanér och vad fotografierna ska förmedla. Vad som sedan händer i studion framför kameran är ett samarbete mellan dig och fotografen.