Foto bland rör och betong

Genom åren har jag fotat och skrivit om delar av byggbranschen, både i Stockholm och andra delar av landet. Dels har jag fotograferat för tidningarna VVS-Forum och Elinstallatören. Vidare har jag fungerat som både skribent och fotograf åt Aqua anläggning som ges ut av Svenska simförbundet.

I ärlighetens namn så har varken bygg eller VVS varit mina kompetensområden. Men charmen med fotografyrket är möjligheten att få dyka ner i ämnen och miljöer som man annars inte har tillgång till. Nyfikenhet är nog en fotografs viktigaste drivkraft.

Särskilt artiklarna för Aqua anläggning har tagit fram något av en nördig sida hos mig, i ordets positiva bemärkelse. De har nämligen handlat om badhus. Till exempel fördelen med att bygga nytt eller renovera, och vilka erfarenheter som finns av respektive.

Dessutom byggs badhus så pass sällan att de kommunanställda som genomförde projektet förra vändan, sannolikt har gått i pension. Deras kunskaper och erfarenheter är ofta inte att räkna med. Det blir som att börja om från noll varje gång.

Fotona nedan är inte tagna för Aqua anläggning, utan snarare VVS-Forum som ges ut av Installatörsföretagen. Några av mina roligaste fotouppdrag har jag gjort för dem.