Omslagsfotografering till rapport som vann Publishingpriset

Publishingpriset

Den 14 november delades Publishingpriset ut som är en årlig tävling för filmer, trycksaker och webbplatser. Juryn består av verksamma kommunikatörer som fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer. Det är det äldsta och mest prestigefyllda priset i sin sort, och det var därför riktigt kul att publikationen Stängda dörrar utnämndes till bästa rapport i årets tävling. Stängda dörrar gavs ut av Stiftelsen Expo och fokuserar på hatbrott och diskriminering.

Rapporten innehåller en rad porträttfotografier som jag har tagit, och som fått ta stor plats. Fotona ger rapporten en personlig och mänsklig touch tillsammans med berättelser om erfarenheter av hatbrott och diskriminering. Prisets motivering löd: ””För högkvalitativa, intressanta texter samt foto med fokus och värdighet – ansvarstyngt””.

Motiveringen var extra kul eftersom ledorden som vi i arbetsgruppen kommit fram till innan fotograferingarna var allvar, stolthet och pondus. Fotografierna togs i Stockholm och Malmö i utomhusmiljö. Min utrustning bestod av kamera, liten kamerablixt och en beauty dish.

Nedan finns några av de foton jag tog till rapporten.

Porträttbild i Malmö

Porträttfotografering i Gamla stan i Stockholm

Fotoporträtt till rapport som vann Publishingpriset