Porträttfotografering i Riksdagen

I slutet av februari besökte jag riksdagen för att fotografera den folkpartistiske ledamoten Fredrik Malm. Platsen är ett av mina favoritställen. Här finns de stora och pompösa salarna, de mystiska gångarna och platser som kunde vara hämtade från Drottningholm. I samma byggnad blandas tråkiga kontorsrum med pelarsalar som är så långt från Ikea som det går att komma.

Det är sådana här sammanhang man inser det bästa med fotografyrket – man får vara nyfiken. Och man har en naturlig anledning till att komma in på ställen dit andra inte har tillträde. Det handlar inte alltid om så fashionabla byggnader som riksdagen, men även mindre omtalade platser kan förvåna.

Men denna dag var det riksdagen som gällde. Utrustad med lätta Speedlights, paraply och stativ blev det en trevlig rundvandring. Och ett gäng porträttfotografier förstås.

Såhär odramatiskt såg det ut “behind the scenes”. Notera det smått skeva paraplyet som blåst i marken vid ett antal tillfällen vid utomhusfotograferingar.

Bild på fotograf David Lagerlöf on location.

FOTOBLOGG

  • Omslagsfoto till rapporten Stängda dörrar som handlar om hatbrott och diskriminering.

En serie nya porträtt

Det blev ett gäng nya porträttfoton i Malmö och Stockholm inför en ny rapport om hatbrott och diskriminering. Ledorden för fotona var stolthet, pondus och allvar.