Modefotografering för Tillskärarakademin i Stockholm under våren 2019

Modefotografering

I våras genomförde jag en modefotografering för Tillskärarakademin i Stockhom som del av elevernas examansjobb. Tillskärarakademin utbildar i mönsterkonstruktion, sömnad, skrädderi och design. Det är andra gången som jag har fotat för dem, och precis som första gången så blev det två krävande, men fantastiskt roliga dagar.

Utmaningen för mig som fotograf är att på ett fåtal minuter rigga om den tillfälliga studion, där varje designer har sina egna idéer om ljussättning, bakgrund etc. Sammanlagt ett 20-tal designers under två dagar.

Kanske onödigt att behöva påpeka att det blir två svettiga dagar. Men också kreativa, utmanande och riktigt roliga.

Se bilder från fotograferingen.

FOTOBLOGG

  • Fotoreportage om folkmordet i Srebrenica. Fotot är från den före detta nederländska FN-basen dit folk flydde för att söka skydd, men lämnades istället över till serbiska styrkor. Kort därefter iscensattes folkmordet.

Fotoreportage i senaste Expo

I våras reste jag från Stockholm till Bosnien-Hercegovina för ett fotoreportage om folkmordet i Srebrenica. Här finns foton från reportaget.

  • Det slutliga singelomslaget efter fotografering med artisten Evelina Olsén.

Singelomslag för Evelina Olsén

Jag fotograferade den singelaktuella Evelina Olsén tidigare under juni. Det blev en spännande och tämligen improviserad fotografering.