Hör gärna av dig för frågor om studiofotografering, eller fotografering i de egna lokalerna i Stockholm eller annan ort. Oavsett vilket så bidrar jag gärna med fotografier till din verksamhets kommunikation. Det kan gälla brandingbilder, pressfoton, foton för PR- och marknadsföring etc.

Tveka inte att höra av dig!

Telnr: 070 742 25 27
E-post: david@fotograflagerlof.se

Anlita studiofotograf

Jag fotograferar bland annat studiobilder på uppdrag
av olika magasin. Det brukar bli en salig blandning av porträttfoton och mer fantasifulla bilder i rörelse.

Andra som söker sig till studion arbetar inom kultursektorn eller som föreläsare. Men studion är  öppen för alla möjliga uppdrag och branscher. 
Så hör gärna av dig!

Porträttfotografering

Fotostudion är perfekt för fofografering av medarbetare och företagsledning. Jag har flera företagssamarbeten där jag kontinuerligt fotar porträttbilder enligt företagets grafiska profil.

Jag genomför även företagsfotograferingar på plats i de egna företagslokalerna, och har inget emot att resa. Läs gärna mer om företagsfotografering

Företagsfotografering i studio

Foton tagna i studio kan upplevas som "kliniska", för perfekta och en smula artificiella. Det går förstås att skapa en känsla av en naturlig miljö i fotostudion, exempelvis med möbler och bakgrunder som bidrar till en känsla av rumslighet. Men det kräver i regel en del arbete. Då är det ofta enklare att ta med blixtar till en befintlig miljö, även om man får brottas med oönskade lampor och liknande.

De mest spännande bilderna är enligt min mening inte tagna i fotostudio. Men som sagt, fotostudio har sina fördelar, särskilt i ett land där mörker råder en stor del av året.

När ska man INTE fotografera i studio?

Fotografering i studio har flera fördelar. Fotostudion är en plats som är konstruerad för att maximalt kunna kontrollera ljuset från fotoblixtar eller videolampor. Det blir enklare att efterlikna redan tagna bilder och replikera ett specifikt bildmanér. Man är skyddad från väder och vind samt dagsljus som kan förändras från timme till timme.

I fotostudion så slipper man exempelvis kontorslampor som skapar oönskade färger i fotografiet. Eller problem med att utrymmet är för litet, och att lunchens odiskade tallrikar syns i bakgrunden. Resultatet från en studiofotografering kan bli riktigt snygga och "krispiga" foton.

Varför ska man fotografera i studio?