• Flera av mina foton hänger på Historiska muséet som har utställningen 100% kamp - Sveriges historia. På postern finns bland annat mitt foto på Tess Asplund.

Hänger på Historiska museet i Stockholm

Mitt foto på Tess Asplund som ställde sig framför en nazistdemonstration i Borlänge är numera frontbild för utställningen 100% kamp – Sveriges historia. Utställningen finns nu att se på Historiska museet i Stockholm. Den handlar om de många rättighetskamperna som förts i Sverige, och om människorna som tagit strid för sina och andras villkor. Det är en bredd av olika kamper – från stort till smått – där några av mina foton även illustrerar HBTQ-rättigheter och kamp för asyl.

Bland de levnadsöden som fastnade hos mig var berättelsen om Eric Thorsell, järnbruksarbetare från Surahammar, född 1898. Han var en av de tidiga förespråkarna för homosexuellas rättigheter och höll föredrag redan på 1930-talet. Han ska ha varit en uppskattad men kontroversiell föreläsare, som aldrig var offentlig med sin egen homosexualitet.

Utställningen visas på Historiska museet i Stockholm fram till 9 december 2018. Se den!

FOTOBLOGG

2019-01-12T21:36:47+00:00mars 5th, 2018|
Sidan använder cookies för att t ex analysera besök på sajten. Klicka "Jag godkänner" för att acceptera cookies. Läs mer om cookies samt hur du kan stoppa dem. Jag godkänner