Fotografering med countrysångaren Jessica Falk

För ett tag sedan fotade jag åt församlingstidningen Tusen möjligheter som går ut till samtliga hushåll i Järfälla. Tillsammans med journalisten Helena Thorén träffade jag Jessica Falk – en countryartist på uppgång. Det blev ett samtal om livet, karriären och om att våga släppa taget. Dessutom att övervinna scenskräck och ångest.

Karriären tog fart efter att hennes man hade skickat några av hennes låtar till legenden Charlie McCoy som var studiomusiker till Elvis Presley, Dolly Parton, Johnny Cash, Bob Dylan med flera. Till hennes stora förvåning blev svaret: ”Great songs!” med ett erbjudande om att sätta ihop ett gäng musiker om hon kom till Nashville.

Efter den första chocken tog hon mod till sig och drog iväg. Det blev den första av ett dussin resor. Två inspelade album senare väntar nu en turné i Michigan och Nashville.

Lyssna på Jessica på Spotify.

FOTOBLOGG

  • Jag träffade Gloria Ray Karlmark i Gamla stan i Stockholm för porträttfotografering till en intervju.

Fotografering av Gloria Ray

I somras fotograferade jag Gloria Ray Karlmark i Gamla stan i Stockholm. Hon var en av nio afroamerikanska studenter som bröt rassegregationen i USA 1957.

  • Från fotografering i Riksdagen i Stockholm - en av de platser bjuder på riktigt spännande miljöer.

Porträttfotografering i riksdagen

För ett tag sedan fotade jag på en av mina favoritplatser - Riksdagen. Här finns starkt skiftande och ofta spännande miljöer som lämpar sig bra för fotografering.