Styrelsefotografering av Refugees Welcome Stockholm

Refugees Welcome Stockholm är organisationen som ständigt tagit hand om flyktingar vid bland annat Stockholms tågcentral. Det är ett gäng hjältar som visat på ett humant och mänskligt Sverige i en period där människor söker hjälp samtidigt som rasism och intolerans återigen blivit på modet.

I slutet av januari fotograferade jag styrelsen för Refugees Welcome Stockholm vilket var en riktigt kul upplevelse. Bakom de seriösa poserna dolde sig positiva människor med stora hjärtan. Skratt blandades med kaos och en skön lekfullhet när styrelsens gruppbild skulle tas.

Fotona ovan är bara några av de bilder som togs. Ljussättningen består av fyra blixtar, en softbox snett uppifrån och en beauty dish snett nerifrån som upplättning. Blixtarna bakifrån kommer snett uppifrån ner mot fotoobjektet. En ganska enkel men snygg ljussättning om jag får säga det själv.

Ljussättning för studiofotografering.

FOTOBLOGG

  • Från fotografering i Riksdagen i Stockholm - en av de platser bjuder på riktigt spännande miljöer.

Porträttfotografering i riksdagen

För ett tag sedan fotade jag på en av mina favoritplatser - Riksdagen. Här finns starkt skiftande och ofta spännande miljöer som lämpar sig bra för fotografering.

  • Omslagsfoto till rapporten Stängda dörrar som handlar om hatbrott och diskriminering.

En serie nya porträtt

Det blev ett gäng nya porträttfoton i Malmö och Stockholm inför en ny rapport om hatbrott och diskriminering. Ledorden för fotona var stolthet, pondus och allvar.